se incarca...

10 scuze pentru a nu iti planifica bugetul

Chiar acum, 70% dintre oameni traiesc de la un salariu la altul. Acest lucru inseamna ca 7 din 10 prieteni, membri ai familiei sau cunoscuti joaca un joc numit ”Imi ajung banii pana la salariul urmator?”. Solutia acestei probleme este planificarea bugetului.
Iata cele mai intalnite scuze pe care le folosim atunci cand vine vorba de planificarea banilor pe care ii castigam:

1. Planificarea bugetului ma sperie
Nu este nimic de speriat in observarea atenta a modului in care iti cheltuiesti banii. Vei fi probabil socat la sfarsitul lunii cand vei revedea pe ce s-au dus banii tai.

2. Nu ma pricep la matematica
Nici nu e nevoie! Pentru planificarea eficienta a banilor, nu ai nevoie decat de cunostinte minime de clasa a cincea.

3. Daca as incepe sa imi planific bugetul, nu mi-as mai putea cumpara ce imi doresc
Daca vei trai toata viata pe principiul ”Trebuie sa cumpar acest obiect acum!”, inseamna ca nu o sa poti niciodata sa economisesti. Tu esti responsabil pentru banii pe care ii castigi si modul in care alegi sa ii cheltuiesti.

4. Nu am timp sa imi calculez fiecare ban pe care il cheltuiesc
In prima luna, va dura aproximativ 2 ore. Va trebui sa iei in calcul toate facturile, bonurile fiscale si alte cheltuieli. A doua luna, va dura de 2 ori mai putin. Un adult petrece in medie 140 ore uitandu-se la televizor. Sigur vei gasi timpul necesar.

5. Prietenii si familia vor crede ca am innebunit
Daca prietenii sau familia observa aceasta schimbare la tine, inseamna ca te descurci excelent. De cele mai multe ori, unii dintre ei iti vor urma exemplul. 6. O sa incep sa imi planific bugetul dupa...
Amanarea lucrurilor in viata este o scuza pentru a ajunge la moment inevitabil. ”De maine ma las de fumat” este folosit foarte des. Daca nu iti doresti ca toata viata sa traiesti de la salariu la salariu, trebuie sa incepi sa iti planifici bugetul chiar acum.

7. Deja imi planific bugetul. Tin minte totul
Chirie, rate, piata, benzina, utilitati, asigurari, gradinita, abonamente, lectii de karate, haine, iesiri in oras, cadouri, analize, mancare pentru caine, excursie cu familia etc. Da, sigur vei tine minte toti banii cheltuiti.

8. Planificarea bugetului este plictisitoare
Exista o multime de lucruri plictisitoare pe care le facem in fiecare zi, dar care fac parte din rutina noastra. Si planificarea bugetului ar trebui sa intre in rutina noastra

9. Nu am suficienti bani
Nu ai suficienti bani pentru ca nu iti planifici bugetul. Orice suma castigata este o suma in buget. Planificarea bugetului iti va arata unde au mers banii tai, fara ca tu sa te intrebi la sfarsitul lunii pe ce i-ai cheltuit.

10. Nu pot sa imi planific bugetul pentru ca nu am un venit fix
Este adevarat, este mult mai greu sa iti planifici bugetul atunci cand nu ai o sursa se venit stabila, dar nu este imposibil. Chiar daca ti-ai planificat bugetul suficient de bine, pot aparea uneori probleme financiare urgente. Pentru acele situatii exista Creditul Extrasimplu, un microcredit rapid, cu perioada maxima de rambursare de 30 zile.

Afla detalii pe: www.extrasimplu.ro

  • Telefon:

    Suport Clienti:

    0757.039.800 (nr. cu tarif normal)

    0784.777.444

  • Email:

    salut@extrasimplu.ro
  • Program de lucru cu publicul:

    Luni - Vineri

    09:00 - 18:00

  • Adresa de corespondenta:

    - NU SE LUCREAZA CU PUBLICUL -

    Strada Pictor Barbu Iscovescu, Nr. 19, Sector 1, București

  • Reclamatii:

    Pentru reclamatii privind modul de lucru cu operatorii nostri va rugam sa ne scrieti la adresa de mail:reclamatii@extrasimplu.ro

  • Protectia datelor:

    Pentru informatii privind protectia datelor cu caracter personal procesate de catre IFN Extra Finance S.A. ne puteti contacta la adresa de e-mail:protectiadatelor@ifnextrafinance.ro sau telefon 0786.124.806.