se incarca...

5 sfaturi despre cum sa iti gestionezi banii cand ti-ai pierdut jobul

Pierderea locului de munca poate fi un capitol dificil si extrem de coplesitor, avand efecte negative asupra noastra, atat la nivel psihic dar mai ales financiar. Asadar, daca ti-ai pierdut recent locul de munca, este timpul sa-ti pui ordine in...finante. Iti oferim 5 modalitati sigure prin care poti gestiona o astfel de criza financiara:

 

 

 • Patreaza-ti calmul.

 

Probabil ca primul instinct la aflarea vestii este sa iti reversi frustrarea fata de seful tau, insa ar fi mai bine sa nu o faci. Este foarte probabil ca vei avea nevoie de la el de o referinta pentru urmatorul tau job, sau poate chiar iti va oferi o oferta de job part-time.

Indiferent daca tu ai ales, din anumite motive, sa demisionezi de la locul de munca sau daca ai fost concediat, incearca sa iti lasi o portita deschisa si sa pleci in circumstante amiabile.

 

 • Fa-ti un buget

 

Cand ramai somer, este mai important ca oricand sa stii cum anume sa iti gestionezi bugetul. Analizeaza cheltuielile tale lunare si creaza un buget ceva mai strict. Pana ce iti vei gasi un nou job, adopta o atitudine chibzuita, atunci cand vine vorba despre cheltuieli.

Daca este cazul, trece in acest buget si banii pe care urmeaza sa ii primesti din lichidari sau bonusuri, pe care fostii angajati ti le datoreaza.

 

 

 • Aplica pentru ajutor financiar

 

In situatia in care ai ramas fara un loc de munca, trebuie sa stii ca ai posibilitatea de a apela la diverse modalitati de obtinere a unui ajutor financiar. In primul rand, poti aplica pentru beneficii pe care Statul le ofera somerilor, asa ca ar fi bine sa profiti de acest mic sprijin. Mai apoi, ai posibilitatea de a solicita un credit online rapid, pentru ca nu ai nevoie de garantii si nici de adeverinta de salariu. Poti obtine banii de care ai nevoie doar furnizand institutiei finantatoare copia cartii tale de identitate si o copie a extrasului de cont pentru viramentul bancar.

 

 

 • Economiseste

 

Este evident ca in cazul in care ramai fara finante va fi nevoie sa faci ceva economii. Cauta insa acele cheltuieli ascunse pe care ai putea sa le elimini. Astfel, ia in considerare scaderea sau reducerea abonamentelor la TV, Internet, telefonie mobila etc.

Pe scurt, pastreaza pe lista doar acele cheltuieli absolut necesare si prioritare si renunta la acelea folosite pentru a acoperi dorinte si nu necesitati.

 

 

 • Prioritizeaza plata facturilor

 

Nu este niciodata intelept sa iti lasi facturile neplatite deoarece restantele de pe o luna pe alta pot atrage penalitati, deci sume de bani datorate, in plus. Foloseste banii pe care ii ai la dispozitie pentru a te achita de datorii precum: chiria, ipoteca, facturile de utilitati, alimente si medicamente.

 

 

Sursa: pixabay.com

 

 • Telefon:

  Suport Clienti:

  0757.039.800 (nr. cu tarif normal)

  0784.777.444

 • Email:

  salut@extrasimplu.ro
 • Program de lucru cu publicul:

  Luni - Vineri

  09:00 - 18:00

 • Adresa de corespondenta:

  - NU SE LUCREAZA CU PUBLICUL -

  Strada Pictor Barbu Iscovescu, Nr. 19, Sector 1, București

 • Reclamatii:

  Pentru reclamatii privind modul de lucru cu operatorii nostri va rugam sa ne scrieti la adresa de mail:reclamatii@extrasimplu.ro

 • Protectia datelor:

  Pentru informatii privind protectia datelor cu caracter personal procesate de catre IFN Extra Finance S.A. ne puteti contacta la adresa de e-mail:protectiadatelor@ifnextrafinance.ro sau telefon 0786.124.806.