se incarca...

5 trucuri pentru a rezolva conflictele financiare dintr-un mariaj

Discutiile legate de bani reprezinta adesea motiv de cearta pentru cuplurile casatorite, pot cauza o tensiune in relatie, iar in cele mai sumbre situatii se soldeaza chiar si cu divort. De multe ori sotii nu stiu la ce sa se astepte unul de la celalalt in privinta gestionarii banilor, fiecare dintre ei are convingeri proprii create de-alungul timpului, cu o influenta venita si din partea familiilor in care au crescut.

Un lucru cert este ca fiecare cuplu se confrunta cu o situatie financiara unica si este important sa discute deschis si respectuos despre bani. Mai jos sunt prezentate cateva solutii pentru ca in familia ta sa nu se instaleze conflictele financiare.

 

 1. Accesati un credit rapid

 

In viata apar situatii neprevazute care necesita bani, fie ca este vorba de o interventie medicala, de repararea masinii, finalizarea unei renovari sau organizarea unui botez. Involuntar grija, starea de nervozitate cu privire la rezolvarea urgentei financiare nu intarzie sa apara. Ai un confort atunci cand stii ca poti sa apelezi la un credit rapid, primesti suma de bani dorita in timp scurt, direct in contul tau, fara sa fie nevoie sa faci nici macar un singur drum, totul se intampla din fata calculatorului.

 

 1. Aveti grija la cheltuiala cu nunta

 

Startul unei casnicii poate fi compromis din punct de vedere financiar daca organizarea nuntii a insemnat o mare gaura in buget. O nunta in Bucuresti este cu atat mai scumpa decat in orasele din provincie. Cu siguranta nu va doriti sa aveti datorii indelungate dupa frumosul eveniment. Tendinta de a cheltui mai mult decat se cuvine, apare cu siguranta si din considerentul ca este un eveniment ce are loc doar o data in viata. Chiar si asa, nu inseamna ca nu se pot gasi alternative mai bune la pret, fara sa scazi foarte mult din calitate. Multe industrii (flori, fotografi, cofetarii) vor sa castige de pe urma evenimentului tau si iti ofera servicii costisitoare. Oare chiar ai nevoie de o drona la nunta ta?

 

 1. Stabiliti ce plateste fiecare

 

In orice cuplu unul dintre parteneri castiga mai mult decat celalalt. Acest lucru inseamna ca realist vorbind, isi permite sa plateasca o parte mai mare din chletuielile casei. O regula buna este de a imparti cheltuielile lunare din gospodarie in raport cu veniturile. Este bine sa aveti conturile bancare separate, insa discutati cine va plati intretinerea, cine telefonul, cine facturile la electricitate. Prin urmare, atribuiti-va clar platile in casa. In felul acesta, luna de luna fiecare isi va cunoaste responsabilitatile financiare si nu vor mai aparea discutii suparatoare despre cine sa faca plata facturii care zace pe birou.

 

 1. Programati intalniri lunare in care sa discutati despre buget

 

Este bine sa va faceti un obicei prin care luna de luna sa alocati putin timp pentru o discutie legata de bugetul familiei. O comunicare deschisa cu privire la chestiunile financiare ajuta foarte mult si se poate face simplu, cel putin o data pe luna cu o agenda pe care sa notati. Se va discuta despre ajustarile necesare la bugetul familiei, viitoarele cheltuieli familiale, cele legate de copil sau costurile mari care va asteapta (ca de exemplu renovarea apartamentului sau planurile de vacanta).

In felul acesta va familiarizati amandoi cu cheltuielile familiei si aveti o viziune comuna. Conflictul financiar este redus prin comunicarea deschisa, onesta, prin obiectivele financiare impartite si responsabilitatea reciproca.

 

 1. Permiteti cheltuielile pentru micile voastre dorinte

 

Daca sotia isi doreste o pereche noua de pantofi sau o noua geanta, nu ar trebui sa fie stresata sa o ascunda in dulap ca sa nu o vada sotul. La fel, daca el se intoarce acasa cu un gadget nou, sotia nu trebuie sa faca din asta motiv de cearta. Este clar ca pasiunile trebuie alimentate si nu trebuie sa ii interzici partenerului sa cumpere ceva ce ii face placere. Pentru ca totul sa decurga echitabil, stabiliti impreuna care este suma pe care fiecare dintre voi o poate cheltui pe luna pentru indeplinirea propriilor dorinte. Suma alocata trebuie sa fie aceeasi pentru amandoi, fara niciun fel de diferente.Sursa foto: Pexels.com

 

 • Telefon:

  Suport Clienti:

  0757.039.800 (nr. cu tarif normal)

  0784.777.444

 • Email:

  salut@extrasimplu.ro
 • Program de lucru cu publicul:

  Luni - Vineri

  09:00 - 18:00

 • Adresa de corespondenta:

  - NU SE LUCREAZA CU PUBLICUL -

  Strada Pictor Barbu Iscovescu, Nr. 19, Sector 1, București

 • Reclamatii:

  Pentru reclamatii privind modul de lucru cu operatorii nostri va rugam sa ne scrieti la adresa de mail:reclamatii@extrasimplu.ro

 • Protectia datelor:

  Pentru informatii privind protectia datelor cu caracter personal procesate de catre IFN Extra Finance S.A. ne puteti contacta la adresa de e-mail:protectiadatelor@ifnextrafinance.ro sau telefon 0786.124.806.