se incarca...

Cum sa economisesti bani: 3 metode

Iar ai ramas fara bani? Pentru unii dintre noi, economisirea nu este numai posibila, ci este chiar obligatorie. Gasirea unei metode de economisire este nu este usoara, insa vei face fata mult mai usor situatiilor neprevazute. Nu trebuie sa te pricepi de la inceput la economii, acest lucru va deveni in ce in ce mai usor pe masura ce il practici.
Iata 5 metode prin care poti economisi bani atunci cand nu ai un buget foarte mare:

1. Cumpara inteligent
Nu este nimic de speriat in observarea atenta a modului in care iti cheltuiesti banii. Vei fi probabil socat la sfarsitul lunii cand vei revedea pe ce s-au dus banii tai.

2. Pastreaza maruntisul
Nici nu e nevoie! Pentru planificarea eficienta a banilor, nu ai nevoie decat de cunostinte minime de clasa a cincea.

3. Pune-te pe primul loc
Daca vei trai toata viata pe principiul ”Trebuie sa cumpar acest obiect acum!”, inseamna ca nu o sa poti niciodata sa economisesti. Tu esti responsabil pentru banii pe care ii castigi si modul in care alegi sa ii cheltuiesti.

4. Economiseste cu un scop
In prima luna, va dura aproximativ 2 ore. Va trebui sa iei in calcul toate facturile, bonurile fiscale si alte cheltuieli. A doua luna, va dura de 2 ori mai putin. Un adult petrece in medie 140 ore uitandu-se la televizor. Sigur vei gasi timpul necesar.

5. Creaza-ti un buget
Daca prietenii sau familia observa aceasta schimbare la tine, inseamna ca te descurci excelent. De cele mai multe ori, unii dintre ei iti vor urma exemplul.

Planificarea unui buget poate fi dificila, dar este cea mai buna solutie. Incearca sa gasesti cheltuielile fixe din fiecare luna si apoi gandeste-te la celelalte cheltuieli ca benzina, cumparaturile etc. Stabileste un buget saptamanal pentru acestea si incearca sa nu il depasesti.

Pentru cand nu poti sa economisesti, apeleaza la Efi, porcusorul simpatic care iti ofera pana la 2000 lei rapid, sigur si eficient. Afla detalii pe: www.extrasimplu.ro

 • Telefon:

  Suport Clienti:

  0757.039.800 (nr. cu tarif normal)

  0784.777.444

 • Email:

  salut@extrasimplu.ro
 • Program de lucru cu publicul:

  Luni - Vineri

  09:00 - 18:00

 • Adresa de corespondenta:

  - NU SE LUCREAZA CU PUBLICUL -

  Strada Pictor Barbu Iscovescu, Nr. 19, Sector 1, București

 • Reclamatii:

  Pentru reclamatii privind modul de lucru cu operatorii nostri va rugam sa ne scrieti la adresa de mail:reclamatii@extrasimplu.ro

 • Protectia datelor:

  Pentru informatii privind protectia datelor cu caracter personal procesate de catre IFN Extra Finance S.A. ne puteti contacta la adresa de e-mail:protectiadatelor@ifnextrafinance.ro sau telefon 0786.124.806.