se incarca...

Cum sa iti calculezi corect bugetul in fiecare luna

Intre atatea facturi lunare, datorii, necesitati de zi cu zi si lucruri marunte pe care le cumparam de-a lungul zilelor, poate fi destul de dificil pentru o persoana sa isi dea seama cu exactitate pe ce anume sunt cheltuiti toti banii castigati. In cazul in care ai ajuns la concluzia ca ies din casa mai multi bani decat intra, o modalitate foarte eficienta de a detine controlul in ceea ce priveste bugetul familiei este sa iti calculezi corect cheltuielile. Daca urmezi procesul de mai jos pas cu pas, acesta te va ajuta sa iti dai seama care sunt cheltuielile si cum sa le gestionezi mai bine.

6 pasi simpli prin care poti sa iti calculezi bugetul lunar

1. Stabileste care este venitul tau lunar

Principala regula de baza atunci cand vine vorba despre stabilirea venitului este sa calculezi sumele castigate in fiecare luna. Nu uita sa iei in considerare atat salariul, cat si veniturile extra (alocatia, banii din proprietati inchiriate, daca e cazul, etc.).

2. Calculeaza totalul datoriilor lunare

Fara indoiala, un element cheie in gestionarea bugetului lunar il reprezinta calcularea “datoriilor”. Ce inseamna acest lucru? Aici sunt incluse cheltuieli precum creditul ipotecar, rata la masina, chiria, cardurile de credit, imprumuturile diverse si orice alta forma de datorii.

3. Calculeaza cati bani se cheltuie pe utilitati

In general, utilitatile includ factura la apa, lumina, gaz, telefon, serviciul de internet, cablu, radio etc. Daca este posibil, analizeaza chitantele sau facturile din ultimele 3-6 luni si calculeaza o medie a sumelor cheltuite pentru toate acestea.

4. Calculeaza cat se cheltuie pe produsele alimentare

La fel ca in cazul precedent, uita-te peste chitantele de la supermarket din ultimele luni si estimeaza cam cat de mult se cheltuieste in familia ta pe cosul zilnic si, in general, pe cele necesare intr-o gospodarie.

5. Ia in considerare si cheltuielile neprevazute

Poate ca aceste tipuri de cheltuieli nu apar chiar in fiecare luna, dar cu siguranta le poti anticipa. De exemplu, stii ca ai nevoie sa pui bani deoparte pentru cadourile de Craciun, pentru aniversarea persoanei iubite sau, in timpul verii, pentru concediu. Incearca sa pastrezi in fiecare luna o suma moderata si pentru astfel de evenimente.

6. Stabileste cate dintre lucrurile cumparate au fost neaparat necesare

In mod inevitabil, pe parcursul unei luni cheltui bani atat pe lucruri neaparat necesare (benzina, abonament la telefon si internet, alimente etc), cat si pe lucruri de care te poti lipsi (o geanta scumpa, un nou gadget performant). La finalul intervalului analizat, trage o linie si vezi la ce anume puteai renunta pentru a face economii. In cazul in care, totusi, te confrunti cu o situatie neasteptata si ai nevoie urgenta de o suma de bani, apeleaza cu incredere la creditul cu buletinul oferit de Extra Simplu. In cel mai scurt timp posibil, fara batai de cap sau stres, poti intra in posesia banilor de care ai nevoie.

  • Telefon:

    Suport Clienti:

    0757.039.800 (nr. cu tarif normal)

    0784.777.444

  • Email:

    salut@extrasimplu.ro
  • Program de lucru cu publicul:

    Luni - Vineri

    09:00 - 18:00

  • Adresa de corespondenta:

    - NU SE LUCREAZA CU PUBLICUL -

    Strada Pictor Barbu Iscovescu, Nr. 19, Sector 1, București

  • Reclamatii:

    Pentru reclamatii privind modul de lucru cu operatorii nostri va rugam sa ne scrieti la adresa de mail:reclamatii@extrasimplu.ro

  • Protectia datelor:

    Pentru informatii privind protectia datelor cu caracter personal procesate de catre IFN Extra Finance S.A. ne puteti contacta la adresa de e-mail:protectiadatelor@ifnextrafinance.ro sau telefon 0786.124.806.