se incarca...

Cum sa scapi de obiceiurile financiare gresite

Cumparaturile irationale sunt principala cauza care conduce la buzunare goale inca inainte de primirea salariului urmator. Un lucru de care trebuie sa tii cont pentru a remedia acest comportament nepotrivit este ca doar tu esti cel care detine controlul si de aceea, este nevoie sa inveti cum anume sa gestionezi fluxul de bani, astfel incat sa nu falimentezi pana la finalul lunii. Acest mic-ghid s-ar putea sa-ti fie extrem de util in acest sens:

 

Creaza un plan de cheltuieli. Daca iti doresti sa nu mai cheltui banii intr-un mod haotic, atunci trebuie sa incepi prin a stabili care sunt prioritatile tale financiare. Abia dupa ce ai determinat care sunt cheltuielile importante, de exemplu plata ratelor si a utilitatilor vei putea economisi bani pentru o mini-vacanta sau pentru o sesiune de cumparaturi.

 

Documenteaza-te inainte sa cumperi. Nu pleca niciodata la cumparaturi fara sa faci o lista cu cele necesare. Daca ai de gand sa cumperi un televizon, o masina de spalat sau sa faci orice alta investite care consuma o parte mai mare din resursele tale financiare, atunci documenteaza-te inainte pentru a compara preturile produselor care pot sa difere de la un comerciant la altul. Nu te lasa prada anunturilor publicitare, ci ia decizia de cumparare numai dupa ce ai obtinut toate informatiile utile pentru a face cea mai buna alegere.

 

Evita ceea ce te face sa cumperi necontrolat. Cu totii avem acele locuri sau oameni care ne determina, intr-un mod sau altul, sa cumparam lucruri de care nu avem neaparata nevoie. Poate este cofetaria de langa casa a carei vitrina te imbie sa cumperi prajituri in cantitati extra, sau poate fi vorba chiar despre un prieten care te incurajeaza sa cumperi acea geanta din mall, pentru ca va arata absolut superb cu noii tai pantofi achizitionati de curand! Invata sa controlezi sau sa eviti pe cat posibili acesti factori declansatori ai cheltuielilor in plus fata de ceea ce ai planificat in pasul I al acestui mini-ghid.

 

Nu face cumparaturi in timp ce astepti. Un studiu publicat in 2012 constata a 28% dintre persoanele care sunt nevoite sa astepte in diverse situatii cotidiene, fac cumparaturi de pe telefoanele mobile. Desi este tentat sa umpli cosul virtual in timp ce te afli in sala de asteptare a cabinetului medical, o decizie mult mai inteleapta pentru buzunarul tau este sa rasfoiesti o revista.

 

Cauta sa faci economii inainte sa cumperi. In cazul in care obisnuiesti sa iti faci cumparaturile in mod regulat de la un anumit magazin, atunci probabil ca stii care sunt cele mai bune oferte. Verifica reducerile saptamanale ale supermarketului si alege din produsele cu discount pe cele care iti sunt necesare. Urmeaza aceeasi regula simpla si cand faci cumparaturi de haine si accesorii. Tine sub observatie magazinul tau preferat si vaneaza sesiunile de sales sau fa achizitii in extra-sezon, cand preturile sunt cu mult reduse.

 

Fii responsabil. In general, pentru a scapa de obiceiurile financiare gresite, adopta un comportament responsabil. Chiar si atunci cand apelezi la diverse forme de imprumut finanaciar cum ar fi creditele rapide sau ajutorul prietenilor, nu pierde din vedere faptul ca trebuie sa inapoiezi suma la timp, pentru a evita supra-indatorarea.

 

(Sursa foto: http://mamiverse.com)

 

  • Telefon:

    Suport Clienti:

    0757.039.800 (nr. cu tarif normal)

    0784.777.444

  • Email:

    salut@extrasimplu.ro
  • Program de lucru cu publicul:

    Luni - Vineri

    09:00 - 18:00

  • Adresa de corespondenta:

    - NU SE LUCREAZA CU PUBLICUL -

    Strada Pictor Barbu Iscovescu, Nr. 19, Sector 1, București

  • Reclamatii:

    Pentru reclamatii privind modul de lucru cu operatorii nostri va rugam sa ne scrieti la adresa de mail:reclamatii@extrasimplu.ro

  • Protectia datelor:

    Pentru informatii privind protectia datelor cu caracter personal procesate de catre IFN Extra Finance S.A. ne puteti contacta la adresa de e-mail:protectiadatelor@ifnextrafinance.ro sau telefon 0786.124.806.