se incarca...

Cum sa economisesti bani lunar

O data ce ai primit salariul, te gandesti cum anume este mai bine sa-l imparti. Intre facturi, cumparaturi, impozite si asigurari, banii circula rapid, iar la finalul acestor plati realizezi ca banii ramasi nu sunt destui pentru a-ti asigura un minim de confort financiar. Pentru a nu mai repeta acelasi tipar luna de luna, incearca sa economisesti o suma de bani, pe care sa o poti folosi pentru perioadele in care apar cheltuieli neprevazute si urgente.

Lista de cumparaturi: secretul pentru un buget controlat

Primul pas spre a pune deoparte niste bani pentru zilele negre este sa nu uiti niciodata ca trebuie sa faci cumparaturi pe baza unei liste stabilite in prealabil. Cand mergi in supermarket, cumpara doar ceea ce ai trecut pe lista, in cantitatea conforma, fara a cumpara mai mult decat ai nevoie. De asemenea, exista anumite produse care este foarte putin probabil sa se regaseasca pe lista de cumparaturi din fiecare luna (cum este cazul produselor de igiena, de exemplu). Tine cont ca orice produs pe care il pui in cos inseamna un cost in plus, de aceea nu te abate de la ceea ce ai notat pe lista de cumparaturi, decat in cazul exceptional cand ai omis sa treci un obiect care intr-adevar iti este absolut necear.

 

Ca o modalitate conexa de economisere a banilor, realizeaza in prealabil o analiza a ofertelor din magazinele aflate in apropiere de casa ta, pentru a vedea exact unde anume este mai convenabil sa faci urmatoarea achizitie. Acest lucru devine si mai simplu prin intermediul portalului Monitorul Preturilor, care, desi  nu iti ofera informatii complete sau exacte, te ajuta sa iti formezi o idee despre oferta si gama de produse a marilor magazine.

Evita platile cu cardul

De ce? Deoarece atunci cand efectuezi plati cu cardul exista o mare posibilitate de a nu mai tine contul banilor pe care ii cheltui. Diverse cercetari efectuate de specialisti arata faptul ca atunci cand platesti cu cardul, banii se vor duce mult mai repede, iar asta are la baza un mecanism psihologic: actiunea in sine de a introduce cardul in aparatul de plata nu are un impact atat de mare asupra perceptiei umane, asa cum se intampla atunci cand trebuie sa realizezi practic gestul de a scoate bani din portofel. Tocmai din acest motiv, foarte multi oameni folosesc cardul ca un mijloc de a pastra banii in siguranta, siguranta care se refera si la aspectul privind cheltuielile neprevazute. In schimb, ceea ce poti sa faci este sa retragi de la bancomat o anumita suma de bani, care consideri ca iti ajunge pentru a face un anumit tip de plata sau pentru a-ti rezolva o problema financiara si pastreaza restul de bani in sold.

 

Acestea sunt principalele cauze ale cheltuielilor necontrolate, insa urmand sfaturile mentionate iti va fi mai usor sa-ti planifici bugetul, reusind astfel sa controlezi fluxul si circuitul banilor castigati.

 

Sursa: www.trenda.ro

  • Telefon:

    Suport Clienti:

    0757.039.800 (nr. cu tarif normal)

    0784.777.444

  • Email:

    salut@extrasimplu.ro
  • Program de lucru cu publicul:

    Luni - Vineri

    09:00 - 18:00

  • Adresa de corespondenta:

    - NU SE LUCREAZA CU PUBLICUL -

    Strada Pictor Barbu Iscovescu, Nr. 19, Sector 1, București

  • Reclamatii:

    Pentru reclamatii privind modul de lucru cu operatorii nostri va rugam sa ne scrieti la adresa de mail:reclamatii@extrasimplu.ro

  • Protectia datelor:

    Pentru informatii privind protectia datelor cu caracter personal procesate de catre IFN Extra Finance S.A. ne puteti contacta la adresa de e-mail:protectiadatelor@ifnextrafinance.ro sau telefon 0786.124.806.